Buitenschoolse opvang

Plezier en avontuur op de buitenschoolse opvang

Bink werkt nauw samen met alle scholen in onze regio om kinderen van 4 tot 13 jaar een warme, fijne en uitdagende plek te bieden waar ze na schooltijd graag naartoe gaan. Vertrouwde medewerkers en veel persoonlijke aandacht vinden we belangrijk. We kijken goed waar je kind behoefte aan heeft. Op de buitenschoolse opvang kan elk kind vrij spelen, binnen of buiten, meedoen aan activiteiten en natuurlijk ook gewoon lekker een boekje lezen op de bank.

Volop extra activiteiten en diensten

De buitenschoolse opvang van Bink biedt elke dag volop activiteiten. We doen veel aan sport, spel en bewegen. In Hilversum hebben we een speciale sport-bso, Sportkids. Ook geven we aandacht aan gezonde en gevarieerde voeding. Lees meer over gezonde voeding bij Bink.

Daarnaast bieden we in Hilversum ook buitenschoolse opvang aan kinderen uit het bijzonder onderwijs (bso-Binkies en bso-i Ziezo).

Voor internationale gezinnen is er bso Rembrandtplein. Naast Nederlands wordt hier ook Engels gesproken.

Wat we bieden:

  • Elke dag sporten en bewegen, in de gymzaal of buiten, onder leiding van gediplomeerde sportleiders
  • Een speciale sport-bso voor kinderen van 7,5 jaar en ouder
  • Theater-, dans- en muziekworkshops
  • Samen koken en knutselen
  • Vervoer van school naar de bso: met onze busjes of lopend

Van kinderdagverblijf naar bso

Van kinderdagverblijf naar de basisschool is een flinke stap, voor kinderen en ouders. Het is ook het moment dat je opnieuw nadenkt over de opvang van je kinderen buiten de schooltijden. De bso van Bink staat voor dezelfde professionaliteit en kwaliteit als onze kinderdagverblijven. En, ook hier staat plezier voorop!

Bij Bink zorgen we voor een prettige overgang van school naar bso. Samen met je kind kom je kijken en hij of zij kan alvast één middag komen wennen. Onze groepen zijn ingedeeld op leeftijd, met vaste medewerkers en zoveel mogelijk met klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes. Een rustige start vinden we belangrijk, want voor een vierjarige zijn er al zo veel ervaringen te verwerken. We nemen de tijd om te luisteren naar de verhalen over school en kijken goed waar je kind behoefte aan heeft. Ontspannen knutselen, een spelletje doen of juist lekker buiten sporten en bewegen…

Voorschoolse opvang 

Op verschillende vestigingen in Hilversum en Soesterberg bieden we ook opvang vóór schooltijd aan. Ideaal voor ouders die vroeg moeten vertrekken van huis en hun kind niet zelf naar school kunnen brengen. Kinderen kunnen vanaf 7.30 uur bij ons terecht tot de schooldag begint. Gezellig samen ontbijten, een boekje lezen of spelletjes doen. Onze medewerkers brengen je kind op tijd naar school. Kijk op de vestigingspagina in de rechterkolom of jouw bso voorschoolse opvang aanbiedt en wat de openingstijden zijn.

Wat vinden onze kinderen van Bink? Ieder jaar mogen kinderen vanaf 8 jaar zelf vertellen wat ze van onze opvang vinden. De uitkomsten bespreken we in de groep en samen met de kinderen maken we plannen voor verbeteringen.