Overslaan en naar de inhoud gaan
kdv

Kinderopvang voor dreumesen en peuters

Peuters hebben meer uitdaging nodig dan baby’s. Wij zorgen voor activiteiten en speelgoed die passen bij de leeftijd van je kind.

Wat doet mijn kind op het kinderdagverblijf?

Van ravotten in onze tuin tot verkleden: je kind mag tijdens de vrije speeluren lekker zijn eigen gang gaan. Elke 6 weken is er een ander thema waarbinnen we activiteiten bedenken die hierop aansluiten. We bekijken en voelen bijvoorbeeld voorwerpen met verschillende eigenschappen: hard en zacht, groot en klein, zwaar en licht. Bij het thema Dierenmanieren zijn dat bijvoorbeeld een grote zachte knuffelolifant en een kleine harde Duplo-olifant. Zo leert je kind zich spelenderwijs te ontwikkelen. 

Ik ben benieuwd naar Spelend Ontwikkelen
zandbak

Groepsindeling

Afhankelijk van de vestiging werken we met twee verschillende indelingen: 

  • Op een aantal vestigingen hebben we groepen van 0-2 jaar. Deze kinderen zitten vrijwel in eenzelfde ritme, waardoor de dag overzichtelijk verloopt. Er is voldoende aandacht, spelaanbod en rust voor je kind. 
  • Op andere vestigingen is de leeftijd van een groepssamenstelling wat ruimer, namelijk van 0-3 of 0-4 jaar. Het voordeel van zo’n indeling is dat jongere kinderen zich optrekken aan de wat oudere kinderen. De oudere kinderen leren juist omgaan met kleinere kinderen, en leren zo bijvoorbeeld wat ‘geduld’ en ‘voorzichtigheid’ inhouden. 

Ongeacht de groepssamenstelling bieden we je kind activiteiten aan die aansluiten op zijn of haar ontwikkelingsfase.

peuters
meisje
PM met kinderen
meisjes spelen samen

Hoe kijken we naar jouw kind?

We willen dat kinderen bij ons in een veilige, plezierige en uitdagende omgeving samen groeien met plezier. Daarom werken we volgens onze vier pedagogische uitgangspunten:

  • Ik mag er zijn
  • Wij doen het samen 
  • Spelend ontdekken en onderzoeken
  • Bewegen en in balans

Deze uitgangspunten versterken elkaar: als je kind zich gezond en fit voelt, zit het vaak lekker in zijn vel. En als je kind lekker in zijn vel zit, gaat het eerder op onderzoek uit en legt het makkelijker contact met andere kinderen. Positieve contacten met andere kinderen dragen vervolgens weer bij aan een positief zelfbeeld. En zo begeleiden wij je kind bij de sociale ontwikkeling en de ontwikkeling van zijn zelfstandigheid en veerkracht.

eten jongetje

Eten met peuters

Wat wil jij vandaag op je brood: hummus of zuivelspread? Met vriendjes aan tafel gaat proeven soms een stuk makkelijker dan thuis. Zien eten, doet eten! Je kind kiest uit ons vegetarische beleg en mag zelf zijn boterham smeren. Goed voor de motoriek! Samen eten is ook een gezellig én sociaal moment; je kind leert iets te vertellen in een groepje en naar anderen te luisteren. Aan tafel!

Hoe ziet het voedingsbeleid eruit?

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Voor het aanmelden bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang kun je gebruikmaken van ons inschrijfformulier of contact opnemen met onze klantadviseurs via 035 683 44 99 (tussen 9.00 en 16.00 uur). Zij kunnen direct bekijken welke plaatsen beschikbaar zijn en of dit overeenkomt met jouw wensen. 

Wanneer hoor ik of er plek is voor mijn kind?

Zodra wij een plaats hebben voor je kind, laten we je dat meteen weten. Voor het kinderdagverblijf streven we ernaar je uiterlijk zes maanden voor de gevraagde opvangdatum te informeren. Hoor je niets, dan betekent dat dat we (nog) geen plaats hebben.

Hoe gaat het wennen op het kinderdagverblijf?

Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken wij samen met je wat de beste manier voor je kind is om zich op de opvang thuis te voelen.

Op het kinderdagverblijf komt je kind de eerste paar dagen wennen. Het aantal uren bouwen we geleidelijk op, vanaf de startdatum van de overeenkomst. Je kunt dus niet direct volledig gebruikmaken van de opvangdag(en). Houd er ook rekening mee dat je tijdens de wendagen beschikbaar moet blijven voor je kind.