Bso-<i>i</i> Ziezo

Bso-i Ziezo

Ziezo is onze tweede buitenschoolse opvang voor kinderen van het speciaal basisonderwijs. Kenmerkend voor deze bso-i (bso-intensief) is dat de kinderen in een kleine groep worden opgevangen. Net als op school krijgen zij op de bso een gestructureerd en overzichtelijk aanbod aan activiteiten. Bso-i Ziezo is geopend op maandag, dinsdag, donderdag. Op vrijdag worden de kinderen opgevangen op bso-i Binkies. Tijdens vakanties en studiedagen zijn wij geopend van 8.30 - 18.00 uur.

Extra persoonlijke aandacht voor ieder kind

Bso-i Ziezo heeft één basisgroep voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Doordat de groep klein is, zijn er minder prikkels voor de kinderen en is er meer persoonlijke aandacht voor ieder kind. Omdat er maximaal 10 kinderen worden opgevangen, zijn er dagelijks van Bink twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig. Kinderen krijgen bij Ziezo specialistische begeleiding: een deel van ons personeel is hbo-geschoold.

Volop speelruimte voor alle leeftijden

De groepsruimte van Ziezo is zo ingericht dat deze voor alle kinderen aantrekkelijk is. We hebben een bouwhoek, een knutselhoek en een zithoek waar de kinderen een boekje kunnen lezen of muziek luisteren. Bij slecht weer kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in het gymlokaal en elke dag gebruiken we de hal die grenst aan de groepsruimte, waar ook een atelier is die we mogen gebruiken.

Groot buitenspeelterrein

Na schooltijd kunnen de kinderen spelen op het schoolplein van de Annie M.G. Schmidtschool. We gebruiken vooral het achterplein waar we lekker kunnen rennen, steppen, klimmen en klauteren en activiteiten doen in de voetbalkooi. Omdat de kinderen het schoolplein kennen, zullen ze zich hier eerder op hun gemak voelen.

Gestructureerd activiteitenaanbod met behulp van pictogrammen

Als de kinderen uit school komen, mogen ze eerst even vrij buiten of binnen spelen. Daarna eten we gezamenlijk met de kinderen en nemen we de dag met ze door met behulp van pictogrammen. Dit zijn kaartjes met een afbeelding of symbool. Iedere dag worden er twee keuzeactiviteiten aangeboden, die soms leeftijdgebonden zijn, maar veelal voor alle leeftijden geschikt zijn. Bovendien is er iedere dag de mogelijkheid om aan sport en spel te doen.

{caption}
{caption}