Bso-<i>i</i> Binkies

Bso-i Binkies

Binkies is onze buitenschoolse opvang voor kinderen van het speciaal basisonderwijs. Kenmerkend voor deze bso-i (bso-intensief) is dat de kinderen in een kleine groep worden opgevangen. Zij krijgen, net als op school, een gestructureerd en overzichtelijk aanbod. Bso Binkies is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, tot 18.30 uur. Tijdens vakanties en studiedagen zijn wij geopend van 8.30-18.00 uur.

Extra persoonlijke aandacht voor ieder kind

Bso-i Binkies heeft één basisgroep voor maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Doordat de groep klein is, zijn er minder prikkels voor de kinderen en is er meer persoonlijke aandacht voor ieder kind. Er zijn dagelijks twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig. Kinderen krijgen bij Binkies specialistische begeleiding: een deel van ons personeel is hbo-geschoold en heeft de training Kids' Skills gevolgd.

Volop speelruimte voor alle leeftijden

De groepsruimte is zo ingericht dat deze zowel voor de jonge als oudere kinderen aantrekkelijk is. Zo is er een poppen-/winkelhoek annex verkleedhoek, een bouwhoek, een knutselhoek, een computerhoek met televisie en een zithoek waar de kinderen een boekje kunnen lezen of muziek luisteren. Bij slecht weer kunnen de kinderen hun energie kwijt in de speelzaal en gymzaal.

Ook wordt er regelmatig gebruikgemaakt van het handvaardigheidlokaal van de school. Hier kunnen de kinderen onder begeleiding o.a. timmeren, zagen, schilderen en kleien. In deze ruimte is ook een grote keuken, waar onze ‘masterchefs’ regelmatig mee kunnen doen met kookactiviteiten.

Groot buitenspeelterrein

Na schooltijd kunnen de kinderen spelen op het schoolplein van SBO Het Mozaiek. Het plein is ingericht met o.a. speeltoestellen. Er is een apart speelgedeelte met goals voor sportieve activiteiten, zoals voetbal, softbal, hockey of basketbal. Ook is er met belijning een heus verkeersplein gecreëerd met zebrapaden, haaientanden en parkeervakken. Hier kunnen de kinderen met hun fietsen, steps of balancebikes een parcours rijden, veilig om de spelende kinderen heen. Of gewoon lekker rennen of schommelen.

Gestructureerd activiteitenaanbod met behulp van pictogrammen

Als de kinderen uit school komen, mogen ze eerst even vrij buiten of binnen spelen. Daarna eten we gezamenlijk met de kinderen en nemen we de dag met ze door met behulp van pictogrammen. Dit zijn kaartjes met een afbeelding of symbool. Iedere dag worden er twee keuzeactiviteiten aangeboden, die soms leeftijdgebonden zijn, maar veelal voor alle leeftijden geschikt zijn.

De activiteiten die we aanbieden wisselen van creatief en koken tot theater/drama en dans/muziek. Bovendien is er iedere dag de mogelijkheid om aan sport en spel te doen. 

{caption}
{caption}