Psz Windkanter - Zonnestraaltje

Psz Windkanter - Zonnestraaltje

Vrije peuterspeelzaal Zonnestraaltje is een antroposofische peuteropvang. Er is veel aandacht voor het leven met de seizoenen en het individuele kind, het mag zichzelf zijn. Groep Zonnestraaltje is samen met groep Kleine IJsbeer onderdeel van peuterspeelzaal Windkanter en is gevestigd in de gelijknamige vrijeschool in Hilversum.

Altijd welkom!

Je bent van harte welkom om bij ons sfeer te proeven, kennis te maken en te zien hoe onze antroposofische peuterspeelzaal invulling geeft aan de vrije peuteropvang. Bel voor meer informatie 06 184 145 31. Wil je je kind aanmelden? Vergeet dan niet in het opmerkingenveld aan te geven dat je voorkeur uitgaat naar Zonnestraaltje. 

Hoe ziet een ochtend op Vrije Peuterspeelzaal Zonnestraaltje eruit? 

De kinderen worden met hun ouders welkom geheten bij binnenkomst. Na vrij spel begroeten we elkaar en de dag in de ochtendkring, en maken we kabouter Pim wakker. Na de ochtendkring gaan we aan tafel om te kijken naar een tafelspel, hierin beleven we het ritme van het jaar in de verhalen.

Hierna volgt vrij spel en bereiden de juffen het fruit voor. We doen activiteiten als nat in nat schilderen of tekenen. We spelen het ochtendspel na in ons atelier en kneden deeg voor broodjes. Bij mooi weer gaan we lekker naar buiten. Na het creatieve/vrije spel of buitenspeelmoment eten we fruit en een zelfgebakken broodje.

Dan zijn we moe van het spelen en brengen we kabouter Pim naar bed. We trekken onze jassen en schoenen aan en wandelen hand in hand in een lange rij over het plein om de wachtende ouders te begroeten.

Wat maakt Vrije Peuterspeelzaal Zonnestraaltje bijzonder?

  • We leven met het ritme van de seizoenen, met als mijlpalen de jaarfeesten.
  • Een antroposofische visie die uitgaat van het kind.
  • Een veelzijdige buitenruimte met volop speelmogelijkheden.
  • Ouders worden actief betrokken bij de activiteiten op de peuterspeelzaal.
  • Een lichte groepsruimte met onder meer een bouwhoek en een poppenhoek. We werken met open-ended speelgoed, waardoor fantasie volop wordt benut.
  • Dagelijks worden er activiteiten aangeboden die creatieve, taalgevoelige of motorische ontwikkeling van peuters stimuleren.
  • We werken met het VVE-programma Speelplezier. Elke twee weken hebben we een nieuw taalaanbod dmv onze tafelspelen, onze nabootstafel, ons bewegingsspel en onze seizoenskast. Alles benaderd vanuit een antroposofische visie.

Lees hier onze pedagogische uitgangspunten.

{caption}
{caption}