Voor jou en je kind!

Voor jou en je kind!

Hoe jonger een kind is, hoe makkelijker het de taal leert. Later zal dan ook het leren lezen, schrijven en rekenen makkelijker gaan. Ouders hebben veel invloed op de taalontwikkeling van hun kind. De gratis cursus Voor jou en je kind! leert ouders hoe zij de taalvaardigheid van hun kind op een speelse manier kunnen stimuleren.

Wat is Voor jou en je kind!?

‘Voor jou en je kind! zijn gratis bijeenkomsten voor ouders van kinderen van 2 tot 5 jaar, aangeboden door Bink en ontwikkeld door Stichting Lezen en Schrijven. Een ouder leert hier wat deze kan doen om de taal van zijn kind te stimuleren, bijvoorbeeld door te oefenen met taalspelletjes of het stellen van vragen. De cursus bestaat uit 16 bijeenkomsten en is voor zowel Bink-ouders als niet-Bink-ouders. Instromen kan op elk moment in het jaar.

Programma

In de cursus Voor jou en je kind! leren ouders met behulp van themaboekjes hoe zij de taalvaardigheid van hun kind op een speelse manier kunnen stimuleren. Samen met hun kind gaan ze oefenen met activiteiten rond thema’s als Dieren, Feest en Knutselen. De thema’s passen bij de thema’s van de peuterspeelzaal en van groep 1 en 2 van de basisschool. Ouders leren zo hun kind te ondersteunen in:

• Een grotere woordenschat
• Tellen, meten, ruimte, tijd
• Motoriek
• Zelfstandigheid, zelfvertrouwen
• Samenwerken, samen spelen

Rina Wiggerts, Bink-coördinator ‘Voor jou en je kind’, organiseert naast de reguliere bijeenkomsten, aanvullende workshops over thema’s die leven onder de ouders, bijvoorbeeld over spelen, voorlezen, voeding en slapen.

Meer informatie of aanmelden

Meer informatie over Voor jou en je kind!? Bekijk de flyer, neem contact op met Rina Wiggerts of bel 06 43 04 08 74.