Opstapje

Opstapje

Jonge kinderen leren door dingen te doen en door te spelen. Ouders kunnen hun kind hierbij helpen. Het thuisprogramma 'Opstapje' is gericht op het vergroten van de onderwijskansen van dreumessen en peuters.

Wat is Opstapje?

Opstapje (voorheen Instapje) is een stimuleringsprogramma voor thuis om de onderwijskansen te verbeteren van kinderen tussen 1 en 3 jaar, woonachtig in Hilversum. Het programma duurt 30 weken en is een samenwerking tussen de Gemeente Hilversum, Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek, Bibliotheek Hilversum en Bink kinderopvang.

Programma

Bij dit speciale programma bezoekt een gezinsbegeleider van Bink wekelijks het gezin om op een leuke manier, spelenderwijs nieuwe spel- en leerervaringen aan te bieden. De Opstapje-medewerkster is in haar manier van omgaan met het kind model voor de moeder en leert haar hoe zij zelf de ontwikkeling van haar kind kan ondersteunen en stimuleren. Door te kijken, luisteren, spelen, praten, aanmoedigen en structuur te bieden. Een handig hulpmiddel hierbij is een programmaboek met activiteiten, verschillende speelmaterialen en werkbladen. Aan het einde van het programma ontvangt het gezin een Opstapje-diploma.

Bink is vanuit haar maatschappelijke rol betrokken bij dit programma. “Wij dragen graag bij aan het bevorderen van de ontwikkeling en gelijke kansen voor ieder kind, los van hun achtergrond en mogelijkheden”, aldus Monique Wittebol, voorzitter bestuur van Bink.

Meer informatie of aanmelden

Meer informatie over Opstapje? Bekijk de flyer of neem contact op met Gülizar Korkmaz: g.korkmaz@binkkinderopvang.nl.