Gezellige afsluiting van thuisprogramma ‘Instapje’

13jul

Gezellige afsluiting van thuisprogramma ‘Instapje’

Op woensdag 30 juni werd het tweede jaar van het gezinsgerichte programma ‘Instapje’ in Hilversum afgerond.

Instapje is een samenwerking die Bink met de gemeente Hilversum heeft en is gericht op het vergroten van de onderwijskansen van kinderen tussen één en twee jaar oud. Bij dit speciale programma bezoekt een gezinsbegeleider van Bink wekelijks het gezin om op een leuke manier, spelenderwijs nieuwe spel- en leerervaringen aan te bieden. De Instapje-medewerkster is in haar manier van omgaan met het kind een voorbeeld voor de moeder en leert haar hoe zij zelf de ontwikkeling van haar kind kan ondersteunen en stimuleren. Door te kijken, luisteren, spelen, praten, aanmoedigen en structuur te bieden. Een handig hulpmiddel hierbij is een programmaboek met activiteiten, verschillende speelmaterialen en werkbladen.

De afsluiting vond plaats tijdens een gezellige (coronaproof) samenkomst met de deelnemende ouders en kinderen in speeltuin Het Erfgooierskwartier. De ouders ontvingen ook een diploma voor hun deelname aan dit programma. Na de zomervakantie start er weer een nieuw traject van Instapje, met 40 nieuwe deelnemende ouders en eenjarigen.

Introductievideo

Benieuwd naar hoe het programma Instapje in de praktijk eruit ziet? In deze video laten we je meer zien over de thuisbezoeken, het programma en de doorlopende lijn naar de peuterspeelzaal.