Tarieven peuterspeelzalen Soest

Tarieven peuterspeelzalen Soest

Onze peuterspeelzalen vallen onder de Wet kinderopvang. Dit betekent dat je in aanmerking kunt komen voor kinderopvangtoeslag of subsidie van de gemeente. Dit hangt af van je persoonlijke situatie. Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden en het tarief voor de peuterspeelzalen. Ook lees je hoe je een tegemoetkoming in de kosten aanvraagt.

Voor wie is de peuterspeelzaal bedoeld?

De peuterspeelzalen in Soest en Soesterberg zijn bedoeld voor kinderen van 2 jaar tot 4 jaar uit deze gemeente. Ook kinderen van Huis ter Heide (gemeente Zeist) die dicht bij Soesterberg wonen kunnen komen spelen. Deze kinderen kunnen vanaf 2,5 jaar naar de peuterspeelzaal.

Twee dagdelen peuterspeelzaal

Je hebt in principe recht op 2 dagdelen peuteropvang per week. De ouderbijdrage voor die 2 dagdelen per week is per 1 januari 2024: € 289,37 per maand (zie ook de tabel hieronder). Je betaalt voor 40 weken opvang per jaar. De ouderbijdrage wordt in rekening gebracht in 12 gelijke termijnen.

Dagdelen per week (4 uur per dag)Gemiddeld aantal uren per maand*Prijs per uurPrijs per maand
226,67€ 10,85€ 289,37

* Op basis van 40 weken per jaar.

Vier dagdelen peuterspeelzaal (VVE)

Als je kind een VVE-plaats heeft, dan heeft hij of zij recht op 4 dagdelen peuteropvang. Dit kan alleen als er plaats vrij is. Aan het 3e en 4e dagdeel zijn geen kosten verbonden.

Altijd aanvragen: tegemoetkoming in de kosten peuteropvang!

Alle ouders kunnen een bijdrage in de kosten van de peuteropvang krijgen. Vraag dus altijd kinderopvangtoeslag óf subsidie aan, ook als je kind een VVE-plaats heeft.

Klik hieronder op de link die op jouw situatie van toepassing is:

Hulp nodig? 

Neem dan contact op met GOOS voor gratis hulp bij het aanvragen of wijzigen van de kinderopvangtoeslag.

Neem contact op met Bink voor gratis hulp bij het aanvragen van subsidie via 035 - 683 44 99.