Een kindje op komst? Meld je hier aan!
Bink-blog
Werken bij Bink - bekijk onze vacatures
Op welke vestigingen is op korte termijn plek?
Onze vestigingen

21jan

Sport en spel met de buurtsportcoaches: juist nu

Onze buurtsportcoaches mogen tijdens de lockdown gelukkig nog steeds aan de slag. Sport en spel zijn heel belangrijk voor de gezondheid van kinderen, juist ook nu tijdens de lockdown.

Daarom hebben we in Hilversum de afgelopen tijd ingezet op zoveel mogelijk sport en spel in de buurt. Gezellig, met buurtkinderen onder leiding van onze buurtsportcoaches. In de wijk is er behoefte aan buitenactiviteiten die veilig en volgens de RIVM-richtlijnen kunnen plaatsvinden. Zo dragen we bij aan de gezondheid van kinderen.

Het team van buurtsportcoaches kijkt constant naar hoe ze toch meer activiteiten kunnen aanbieden, op een veilige manier. Er kunnen namelijk een maximaal aantal kinderen per groep meesporten. Daarom zitten de groepen sneller vol. Dat de groepen zo goed bezocht worden, zien wij als iets positiefs! De buurtsportcoaches hebben daarom de sportleiders van onze bso-vestigingen gevraagd om tijdens de lockdown mee te helpen om buitenactiviteiten te organiseren.

De sport- en spelactiviteiten van de buurtsportcoaches blijven zolang de lockdown duurt. Manager buurtsportcoaches Kristel: ‘Wij proberen zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen en kijken wat er kan en mag met de geldende maatregelen. Bewegen, zeker tijdens de lockdown, is erg belangrijk. Omdat de maatregelen rond sport, scholen en kinderopvang regelmatig veranderen, verandert ook ons aanbod. Het vraagt flexibiliteit van iedereen, maar het hele team vindt het mooi om positief bij te kunnen dragen in deze tijd’.

Ook aanmelden?

Op deze pagina vind je het activiteitenrooster van de buurtsportcoaches. Aanmelden is momenteel verplicht om aan de richtlijnen te voldoen. Meld je dus snel aan, want vol is echt vol!