Landelijke campagne van start: ‘Kinderopvang werkt, dankzij jou!

09jan

Landelijke campagne van start: ‘Kinderopvang werkt, dankzij jou!

‘Kinderopvang heeft een heel belangrijke plek in onze maatschappij. Voor kinderen én ouders’. Dit zegt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) bij de start van de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. De campagne van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang die vandaag begint, heeft als doel nieuwe medewerkers aan te trekken én de huidige pedagogisch medewerkers te behouden.

Betekenisvol werk voor kind én ouder

Waardering voor alle pedagogisch medewerkers is zeker op zijn plaats. Want werken in kinderopvang is betekenisvol werk, waarmee je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. ‘Pedagogisch medewerkers maken echt het verschil voor kinderen’, zegt Van Ark. Kinderopvang ondersteunt ouders in het spitsuur van hun leven om werk en gezin te kunnen combineren. Pedagogisch medewerkers zijn de experts als het gaat om de ontwikkeling van het jonge kind. Ze zorgen dat kinderen met alle achtergronden dezelfde start krijgen. Ook ouders hebben belang bij professionele kinderopvang met pedagogisch medewerkers die het gesprek aangaan over de ontwikkeling van hun kind.

Bink is blij met de campagne 'Kinderopvang dankzij jou', want ook wij zijn hard op zoek naar nieuwe collega's! Overweeg jij een baan in de kinderopvang? Bekijk dan onze vacatures op werkenbijbink.nl.