Een kindje op komst? Meld je hier aan!
Bink-blog
Werken bij Bink - bekijk onze vacatures
Op welke vestigingen is op korte termijn plek?
Onze vestigingen

Wanneer gaat het vernieuwde voedingsbeleid in?

Vanaf 1 april is ons vernieuwde voedingsbeleid van kracht. In de afgelopen maanden zijn de vestigingen stap voor stap overgegaan naar het vernieuwde beleid. We verrassen kinderen door heel andere producten op tafel te zetten zoals pompoen, een gekookt ei of gepofte granen. Natuurlijk kosten alle veranderingen tijd. Voor veel kinderen is het echt even wennen om iets anders te eten.

Onze pedagogisch medewerkers gebruiken de KiesIkGezond-app van het Voedingscentrum. Met behulp van de app leren we zelf ook steeds meer over gezonde voeding. Waarom is een product minder of niet gezond en wat is een goed alternatief? In veel producten zit meer zout of suiker dan goed is, zeker voor opgroeiende kinderen.

Natuurlijk roept het vernieuwde voedingsbeleid ook weer nieuwe vragen op, met name praktische vragen van de pedagogisch medewerkers, bijvoorbeeld over de ingredi├źnten die gebruikt worden bij bak- en kookactiviteiten. Ook geven zij aan dat er behoefte is aan meer variatie in broodbeleg. Daarom hebben we, in overleg met een voedingsdeskundige, een aantal producten toegevoegd die niet in de Schijf van Vijf staan, maar in de praktijk erg gemist worden zoals volkorenbladerdeeg, 100% appel-/perenstroop, ma├»swafels en volkoren soepstengels. Deze producten bieden we met mate aan.