Een kindje op komst? Meld je hier aan!
Bink-blog
Werken bij Bink - bekijk onze vacatures
Op welke vestigingen is op korte termijn plek?
Onze vestigingen

Waarom krijgt mijn kind vegetarisch te eten op de opvang?

We kiezen voor een vegetarisch menu, omdat dit beter is voor het milieu en dierenwelzijn. Uiteraard vinden wij het belangrijk dat kinderen de voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben voor hun ontwikkeling. De producten die we aanbieden zijn gevarieerd en bevatten voldoende voedingsstoffen die ook in vleesproducten zitten zoals eiwitten, vitamine B12, ijzer en zink. Belangrijke voedingsstoffen die jonge kinderen nodig hebben om zich te ontwikkelen.

Vitamine B12 zit bijvoorbeeld in eieren, tempé en tahoe, peulvruchten, kaas en noten. Donkere (blad)groenten, paddenstoelen, noten, zaden, pitten, peulvruchten, volkoren granen en bepaalde fruitsoorten zijn goede bronnen van ijzer. Zink zit o.a. in noten, zuivel, granen en zaden.

Kinderen in de groei hebben 50 tot 100 gram vlees of vleesvervangers per dag nodig. In de praktijk komen kinderen hier thuis al met gemak aan tijdens het avondeten. Op de opvang bieden wij als aanvulling tijdens de lunch o.a. eieren, bonen en andere peulvruchten, en gepofte granen aan. Op de buitenschoolse opvang zijn kinderen, behalve tijdens vakanties, alleen ’s middags bij ons en bieden we een gezond tussendoortje met groente, fruit en graanproducten aan.