Een kindje op komst? Meld je hier aan!
Bink-blog
Werken bij Bink - bekijk onze vacatures
Op welke vestigingen is op korte termijn plek?
Onze vestigingen

Moet ik betalen voor sluitingsdagen en feestdagen en kan ik deze dagen ook ruilen?

Je betaalt niet voor onze sluitingsdagen, omdat we op deze dagen geen personeelskosten maken. Onze personeelskosten bepalen overigens voor 70% onze tarieven.

Je betaalt wel voor de feestdagen. Op deze dagen lopen de personeelskosten namelijk gewoon door. Zouden wij deze dagen niet in rekening brengen, dan moeten de kosten worden verdeeld over minder dagen per jaar, waardoor de uurprijs hoger wordt.

Verder is het goed om te weten dat we het tarief per jaar delen door 12 maanden, zodat we elke maand hetzelfde maandbedrag factureren en ook hetzelfde aantal opvanguren. We werken dus met gemiddelde opvanguren per maand. Vraag je kinderopvangtoeslag aan, kun je dus voor een heel jaar hetzelfde aantal uren doorgeven aan de Belastingdienst. Dat is wel zo eenvoudig en vaak voordeliger voor jou als ouder.

Het is niet mogelijk om sluitings- en feestdagen te ruilen. Sluitingsdagen worden niet in rekening gebracht, dus kunnen ook niet geruild worden. Voor feestdagen geldt dat we deze dagen niet als ruildag kunnen aanbieden, omdat wij niet over voldoende open plaatsen beschikken. De GGD staat namelijk niet toe dat wij meer kinderen dan de toegestane groepsgrootte opvangen.