Wat vindt u van onze nieuwe website?
Telefoon 035 683 44 99 Bezoek ons op Facebook

Bijenkolonie
  • KinderkapperOp deze vestiging komt regelmatig de kinderkapper langs.
    Kinderkapper 2

Kleinschalig kinderdagverblijf met hecht team

Kdv Bijenkolonie is specifiek ontworpen als kinderdagverblijf. Kenmerkend voor de vestiging is dat alle groepen grenzen aan zowel de natuurlijk ingerichte tuin als de ruime speelhal. Zo kunnen de kinderen bij mooi of minder mooi weer altijd volop rennen, springen, bewegen en ontdekken. De drie groepen hebben aparte slaapkamers en ook de buitenspeelruimte is afgescheiden, zodat de allerkleinsten in alle rust kunnen genieten van buiten zijn.

Bijenkolonie is een kleinschalig kinderdagverblijf. De pedagogisch medewerkers vormen samen een hecht en gezellig team. Peuterspeelzaal 't Spinnetje zit ook bij ons in het pand. De peuters maken gebruik van onze faciliteiten.

Ruime groepen, grenzend aan de tuin en de speelhal

Kinderdagverblijf Bijenkolonie heeft drie groepen: één baby-/dreumesgroep en twee peutergroepen. Alle groepen grenzen aan de tuin en de ruime speelhal. Bij de inrichting van de groep zijn voornamelijk natuurlijke materialen en meubels gebruikt. De groepen hebben verschillende speelhoeken, zoals een winkeltje, een bouwhoek en een gezellige lees- of ontspanbank. Elke groep heeft zijn eigen slaapkamers.

Natuurlijke tuin met vrij uitzicht én veilige babytuin

Kinderen van alle leeftijden zijn graag buiten. Helemaal als de tuin zoals die van Bijenkolonie is ontworpen om kinderen uit te dagen. De tuin nodigt de kinderen uit tot bewegen door de hoekjes en het hoogteverschil. Ook zijn er een grote zandbak, een wilgentunnel en bij mooi weer stroomt het water in een kindveilige waterbaan. Bij minder mooi weer is er de speelhal met klimhuis en glijbaan, blokken, speelkussens en matrassen. Voor de allerkleinsten is er een aparte babytuin, zodat ook zij veilig buiten kunnen zijn.

Activiteiten voor alle leeftijden

Bij kinderdagverblijf Bijenkolonie bieden we dagelijks activiteiten aan die passen bij de leeftijd van de kinderen. Zo stimuleren de pedagogisch medewerkers bij de allerjongsten vooral de zintuiglijke en motorische ontwikkeling en spelen ze bij peuters met name in op hun fantasie, motoriek en taalgevoeligheid.
Wat zeggen ouders over Bijenkolonie


Linda van Reusel, moeder van Liselot (2 jaar) over Bijenkolonie:

“Voor onze dochter Liselot is het elke keer weer een feestje om naar de Bijenkolonie te gaan. De medewerkers bieden haar een vertrouwde omgeving - een '2e thuis '- waar ze helemaal zichzelf kan zijn. Er is veel variatie aan activiteiten en elk kind krijgt de nodige individuele aandacht. Liselot heeft een goede band met de leidsters. Ik breng haar met plezier en een heel gerust gevoel naar de Bijenkolonie.”

Lennart en Amarins, ouders van Floris (2 jaar) over Bijenkolonie:

Al sinds 2013 gaat onze zoon Floris met veel plezier naar de Bijenkolonie. De afgelopen twee jaar heeft hij op de babygroep gezeten en inmiddels is hij doorgestroomd naar de dreumesgroep. Floris voelt zich hier helemaal thuis. Hij is blij als hij hoort dat hij weer met zijn vriendjes mag spelen en bij de lieve leidsters! Ze hebben altijd een vriendelijk woordje en denken mee. De centrale hal waar de kinderen ‘s morgens worden opgevangen is zijn favoriet. Lekker spelen in de winkel, of aan tafel met het fruit!

De tuin is natuurlijk ingericht, met genoeg te ontdekken voor een buitenkind als Floris. In de zandbak, onder de wilgenboog of gewoon achter het muurtje. Wij brengen Floris met een fijn gevoel ’s morgens naar Bijenkolonie en komen een blij kind vol verhalen weer ophalen! Zoals laatst toen er een heuse hijskraan was langs geweest. Hij heeft het er nog dagelijks over en als hij de foto’s ziet, wordt hij weer helemaal trots!

Rondleiding

GeslachtOnderwerp
Verstuur dit formulier
Ik wil me aanmelden
Ik wil een rondleiding

Adres

De Meent 7
1218 CB Hilversum
035 - 692 23 36
Stuur een e-mail

Openingstijden

07.30 uur - 18.30 uur

Halvedagopvang 

07.30 uur - 13.00 uur of
13.00 uur - 18.30 uur

Verlengde halvedagopvang 

07.30 uur - 14.00 uur of
12.30 uur - 18.30 uur

GGD-inspectierapport

Klik hier

Registratienummer:

867883807