Gezonde voeding

Gezonde voeding

Aan tafel met leeftijdsgenootjes, ontdekken wat je lekker vindt, nieuwe dingen van elkaar leren: dát is samen eten in de kinderopvang. We maken kinderen van jongs af aan, op een leuke manier, vertrouwd met gezond eten. Want jong geleerd is oud gedaan!

Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de adviezen van Gezonde Kinderopvang. Dat betekent vooral: vers, gezond én gevarieerd eten. Bij de keuze van producten letten we erop dat deze duurzamer zijn geproduceerd en daardoor beter zijn voor het milieu, natuur, klimaat en dier.

Samen eten vinden we bij uitstek een gezellig en sociaal moment. Zo leert je kind iets te vertellen in een groepje en naar anderen te luisteren. Maar samen met de kinderen planten en oogsten we ook tomaten of aardbeien, maken we gerechten en dekken we met elkaar de tafel.

Is je kind jarig?

Dan vieren we feest. We maken er een fijne dag van en als je wilt, mag je kind trakteren. Houd de traktatie wel graag klein en gezond. Overleg gerust met de pedagogisch medewerker of kijk eens op Voedingscentrum.nl voor leuke én gezonde traktatie-ideeën. Of bezoek onze Pinterest-pagina. 

Lees in onderstaande flyer wat wij nog meer belangrijk vinden rondom eten en drinken.

Gezonde voeding bij Bink

Download

Luuk is altijd een moeilijke eter geweest. Ik was dan ook blij verrast dat hij op het kinderdagverblijf beter eet dan thuis. Gewoon omdat de kinderen om hem heen het óók doen. Zien eten, doet eten!

- Joan, moeder van Luuk (4 jaar):