Beter communiceren met je kind

Beter communiceren met je kind

Heb je ook van die dagen waarop jij en je kind een andere taal lijken te spreken? Je boodschap lijkt niet over te komen en je kind doet precies het tegenovergestelde van wat jij bedoelt. Een woordenwisseling of terechtwijzing pakt al snel verkeerd uit. Met frustratie en onbegrip tot gevolg, bij jou en je kind. Herkenbaar? Het kan anders!

Als Bink-ouder heb je de mogelijkheid de cursus Beter communiceren met je kind te volgen. Een cursus van vijf avonden, gegeven door onze pedagogen/trainers. Eén voor ouders met een kind tussen de 0 en 4 jaar en één voor ouders met een kind tussen de 5 en 13 jaar. Hieronder vind je de data voor de cursussen.
ALLE CURSUSSEN ZIJN VOLGEBOEKT. IN HET NAJAAR BIEDEN WIJ WEER NIEUWE CURSUSSEN.

Wat leer je tijdens de cursus Beter communiceren met je kind? 

Je krijgt handige vaardigheden, die dagelijks toe te passen zijn in de omgang met je kind, zodat je kinderen jou beter begrijpen en zij zich ook begrepen voelen:

1e avond: Wat is de Gordon-methode?

Bij Bink werken we met de de Gordon-methode. Een manier van communiceren waarbij gelijkwaardigheid en wederzijds respect centraal staan. Je maakt kennis met het Gordon-gedragsraam. Het gedragsraam is een beslissingsmodel en helpt je in opvoedsituaties om te bepalen wat er gebeurt en wat je gaat doen.

2e avond: Hoe ben ik duidelijk?

De 2e avond gaat over duidelijk praten tegen je kind en goed luisteren naar je kind. Je bent duidelijk als je in je communicatie rekening houdt met zowel je eigen gevoelens en behoeften als die van je kind. 

3e avond: Wat doe ik als mijn kind een probleem heeft?

Deze avond gaat over actief kijken en luisteren naar je kind als hij/zij een probleem heeft. Door gevoelens van je kind te verwoorden, toon je acceptatie en begrip en leer je je kind z’n eigen problemen op te lossen.

4e avond: Hoe stel ik grenzen?

We behandelen situaties waarin je kind niet-acceptabel gedrag vertoont. Je leert op een duidelijke en respectvolle manier grenzen te stellen aan het gedrag van je kind en hem/haar op een opbouwende manier aan te spreken op gedrag dat je onacceptabel vindt. 

5e avond: 

De 5de bijeenkomst staat in het teken van de overlegmethode en het begeleiden van conflicten van kinderen onderling.

Praktische informatie

Onderstaand vind je de cursusdata voor de cursus Beter communiceren met je kind. Klik op de data in de rechterkolom om naar het aanmeldformulier te gaan.

CursussenBeter communiceren met je kind | 0 - 4 jaar en 5 - 13 jaar
Data05-03, 12-03, 19-03, 26-03, 02-04-2019 (5 avonden)
Tijden19.30 - 22.00 uur
Kosten€ 125,- p.p. (inclusief lesmateriaal en btw)
Max. aantal deelnemers12
CursusleiderGordon-trainer Margreet Moorlag (0 - 4 jr.) Bink-pedagoge Machteld Rietman (5 - 13 jr.)
Locatie0 - 4 jaar | Bink hoofdkantoor, Laapersveld 75 - 2a, Hilversum
5 - 13 jaar | Toermalijn, Lopes Diaslaan 453, Hilversum

'Het delen van ervaringen en het aanhoren van situaties van mensen met oudere kinderen deed me beseffen dat het heel fijn is hier goed op voorbereid te zijn. Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan om goed voorbereid te zijn op situaties die nog gaan komen.'

'Nu al leerzaam. Veel herkenbare situaties, veel herkenbare gevoelens! Zin om deze week met de theorie aan de slag te gaan.'

'De eerste avond leverde direct inzichten op en de verhalen van andere ouders zijn een feest van herkenning.'

'Zeer nuttig, goed om te zien dat anderen dezelfde worsteling hebben met opvoeden en communiceren met hun kind.'