Kinderkunst van Bink in Museum Hilversum

02jul

Kinderkunst van Bink in Museum Hilversum

Als onderdeel van de tentoonstelling '100 werken – 30 kunstenaars' van Art Hilversum zijn kinderwerken van Bink toegevoegd aan de collectie in Museum Hilversum. Een prachtige kans om je eigen kunstwerk in een echt museum te bezichtigen! Vrijdag 29 juni was de spetterende opening met een dans van Bink kinderen.

Van vrijdag 29 juni tot en met 1 juli was de kindertentoonstelling te zien in Museum Hilversum. Burgemeester Broertjes opende samen met de jonge kunstenaars deze bijzondere tentoonstelling.

In de week voorafgaand aan deze opening, bezochten al 80 Bink-kinderen de nieuwste werken van volwassen plaatsgenoten tijdens de atelierroute door Hilversum. Een jaarlijks terugkerend initiatief van Art Hilversum. Geïnspireerd door de kunst, zijn ze bij Bink zelf aan de slag gegaan, onder leiding van Rixt Hilverda, beeldend kunstenaar bij Bink.

'Kunst heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen’, aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum. ‘Door de inspirerende samenwerking met Bink en Art Hilversum ontstaat er een mooie combinatie van het kijken naar kunst en het zelf maken.’

Voor kunst en creativiteit is bij Bink veel plek, zowel op de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang. Het prikkelt de fantasie en laat kinderen hun talenten ontdekken!