Kom langs voor een rondleiding
Werken bij Bink
Bink Nieuws
Onze vestigingen
Handig: de Bink-app

24mei

Bink start nu ook mbo 3-opleiding voor pedagogisch medewerkers

In navolging van een mbo 4-opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, start Bink op 21 september 2018 ook met een eigen mbo 3-opleiding tot Pedagogisch Medewerker. Een prachtige kans voor mensen uit de regio met passie voor kinderen om zich via een betaalde opleiding te laten (om)scholen mét uitzicht op een baan.

Werken en leren tegelijk

In samenwerking met ROC Midden Nederland start Bink met een gecertificeerde tweejarige BBL-opleiding op mbo 3-niveau. Studenten gaan één dag in de week naar school en werken daarnaast 16 tot 25 uur op een van de kinderdagverblijven of bso-vestigingen van Bink in Hilversum of Soest. Deze combinatie van werken en leren maakt het ook voor mensen die een inkomen nodig hebben haalbaar om een opleiding te volgen.

Vraag naar kinderopvang groeit

De vraag naar kinderopvang groeit en daardoor is er in de hele branche een tekort aan goed opgeleid personeel. Een tendens die zich de komende jaren zal doorzetten. Karen Smulders, opleidingscoördinator bij Bink vertelt: “Het wordt steeds lastiger om gekwalificeerde medewerkers te vinden voor onze vacatures. Daarom zijn we begin dit jaar al, in samenwerking met ROC Midden Nederland, een mbo 4-opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker gestart. En nu voegen we daar deze opleiding op mbo 3-niveau aan toe. We richten ons op gemotiveerde mensen die graag willen werken in de kinderopvang, maar nog niet over het juiste diploma beschikken. Maar ook mensen die een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt of uitgekeken zijn op hun huidige baan kunnen zich op deze manier omscholen tot pedagogisch medewerker.”

Garantie op een baan

Investeren in kwaliteit en medewerkers heeft ervoor gezorgd dat Bink een gezonde kinderopvangorganisatie is. En nu de opvangbranche weer bloeit, blijft investeren in medewerkers belangrijk. Smulders: “Het mooie aan deze Bink-opleiding is dat we studenten in 2 jaar tijd niet alleen opleiden tot pedagogisch medewerker, maar dat ze na de opleiding ook uitzicht hebben op een baan bij een kinderdagverblijf of bso van Bink. Studenten krijgen na het afronden van de studie, naast een erkend diploma, ook aanvullende certificaten die van grote meerwaarde zijn in de kinderopvang. Zoals bijvoorbeeld kinder-EHBO en een training op het gebied van communicatie met kinderen volgens de Gordon-methode.”