Kom langs voor een rondleiding
Bink Nieuws
Onze vestigingen
Handig: de Bink-app

31jan

Bink Academie start met opleidingsklas voor gespecialiseerde pedagogisch medewerkers

Ze hebben er zin in, de 18 (nieuwe) collega's die vandaag in de Bink Academie starten met een BBL-opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4). Zij worden de komende drie jaar begeleid door docenten van zowel Bink als ROC. Tijdens en na hun studie kunnen zij aan de slag op een van onze kinderdagverblijven of bso's. 

Samen met ROC Midden Nederland start kinderopvangorganisatie Bink deze week een opleidingsklas voor mensen die een gecertificeerde bedrijfsopleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) gaan volgen. Een prachtige kans voor diegenen die graag in de kinderopvang willen werken, maar (nog) niet de vereiste diploma’s hebben.

In de Bink Academie starten 18 (nieuwe) collega’s met de driejarige opleiding. Ze krijgen les van docenten van zowel het ROC als Bink. Wekelijks gaan ze een dag naar de opleiding en werken ze drie of vier dagen op een van de vestigingen van Bink. De nieuwe collega’s worden begeleid door een enthousiast team van werkbegeleiders en ervaren praktijkopleiders van Bink.

Tijdens de opleiding komen ze in aanraking met alle onderdelen van de kinderopvang en is er natuurlijk veel aandacht voor het pedagogisch beleid en de werkwijze van Bink. Tijdens én na de studie kan men direct aan de slag op een kinderdagverblijf of bso van Bink.

De opleiding leidt op tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Een goede keus voor diegenen die, boven op de basisopleiding, extra verdieping willen in de pedagogiek en het vak van pedagogisch medewerker.

Monique Wittebol, algemeen directeur van Bink, heette de nieuwe studenten welkom: ‘Het mooie aan deze Bink-opleiding is dat we collega’s in drie jaar tijd niet alleen opleiden tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker, maar dat we ze ook uitzicht bieden op een baan na de opleiding bij Bink. Studenten krijgen een opleiding op maat die volledig aansluit op het pedagogisch beleid en de kwaliteit die Bink voor staat. Na afronding van de studie hebben de studenten niet alleen een officieel erkend diploma, maar ook aanvullende certificaten van de modules die Bink extra biedt. Bijvoorbeeld training op het gebied van communicatie met kinderen volgens de Gordonmethode en kinder-EHBO. Voor Bink zelf is dit natuurlijk een heel goede manier om verzekerd te zijn van hoog gekwalificeerd personeel. Win-win!”