Ouderblogs

Ouderblogs

Kinderen, ze zijn lief, leuk, geestig, ontroerend én ... oh zo onvoorspelbaar. Je maakt een hoop met ze mee. Onze bloggers, Bink-ouders Esther Storm en Anna Hemmes, schrijven in hun blogs over de dagelijkse beslommeringen met hun kinderen. Ongetwijfeld herkenbaar voor elke ouder!

Mijlpalen

Het was een heerlijke zomeravond en we aten lekker buiten in de tuin. Ik had weer eens ouderwets maïskolven gekookt. De kinderen zijn er dol op. Compleet verbaasd ben ik dan ook als mijn zoontje zijn maiskolf laat liggen. Ik vraag wat er is en hij zegt: “Het doet pijn aan mijn tanden als ik het eet”. En meteen daarna “En mijn tand wiebelt ook…” Lees meer

Een nieuw jaar

December is altijd de maand waarin ik geleefd word. Zonder afspraken te maken, staat toch ineens mijn agenda vol. Lees meer

Tijd voor vakantie

Is het jullie ook opgevallen dat iedereen de laatste tijd zo prikkelbaar is? Zowel in de stad, op straat en ook op school. Volgens mij is dit een teken dat de zomervakantie voor de deur staat. De batterijen zijn leeg en moeten zo snel mogelijk opgeladen worden. Nog maar een paar weken en dan stromen de wegen naar het zuiden vol en wordt het verkeer hier weer lekker rustig. Lees meer

Het verjaardagsseizoen is geopend!

Wie kent het niet? Zo’n periode in het jaar dat alle familie en vrienden jarig zijn? Nou, ik zeker! Het begint al half maart en duurt voort tot ongeveer half mei. Lees meer.

Sinterklaas bestaat echt!

Ik hou niet zo van de feestdagen maar de aanloop naar Sinterklaas vind ik toch altijd wel erg leuk. Mijn favoriete programma is natuurlijk het Sinterklaasjournaal dat ik met mijn jongste zoon kijk. Lees meer.

Foodies

Vorige week stapte de ketelinstallateur bij mij de kamer in en riep direct tegen mijn dochter: “Wat ruikt het hier lekker! Je moeder is vast iets heerlijks aan het maken!” Mijn dochter keek hem met een ijzig gezicht aan en vertrok geen spier. De beste man kwam de keuken in waar ik juist bezig was en keek genoeglijk om zich heen. Lees meer.

Wit of zwart?

Toen wij naar Hilversum verhuisden vanuit Amsterdam zat onze oudste zoon al op de basisschool. Hij zou na de zomervakantie in groep 3 in Hilversum beginnen. Dus moesten wij hier op zoek naar een geschikte school voor hem. Lees meer.

Kinderwens

Vanavond zag ik mijn twee jongste jongens stoeien. Ze hadden samen veel plezier. En zoals jongens zijn, ging het er nogal wild aan toe. Ik ergerde me eraan en riep: “Jongens, voorzichtig met elkaar en maak niet zo’n herrie.” Op het moment dat ik het zei, vroeg ik me af hoeveel last ik nu eigenlijk van ze had. Herrie maken en wild doen hoort juist bij jongens. Lees meer.

Waar gaan we dit jaar heen?

Iedere winter ga ik op zoek naar een leuke vakantiebestemming. Voor mij telt of het er warm is, of er leuke plaatsjes in de buurt zijn en of het een mooie omgeving is om 2 weken te verblijven. Onze oudste jongens stellen hele andere eisen. Als ik een leuk vakantiehuis op een mooie plek heb gevonden, is altijd de eerste vraag: “Is er gratis wifi?” Want stel je voor dat je in de vakantie niet kan Facebooken of Whatsappen? Lees meer.

Opvoeden? Zo leren ze het vanzelf!

Soms heb ik even helemaal genoeg van opvoeden. Met drie jongens in huis voel ik me regelmatig politieagent. En dat is toch niet de rol die ik voor mezelf in gedachten had, toen ik ze op de wereld zette. Maar ja, ik kan wel zeggen dat ik vandaag eens een dagje oversla, in de praktijk houd ik dat nooit lang vol. Lees meer.

Evenwicht

Bijna drie weken geleden ben ik voor de tweede keer moeder geworden van mijn lieve zoontje. Een mijlpaal niet alleen voor ons als gezin, maar zeker ook voor mij, omdat het zoals we dat nu bekijken, hoogstwaarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat ik een mensje het leven schenk. Hoe blij we wel niet zijn met ons kleine ventje! En hoe trots mijn dochtertje wel niet is. Lees meer.

Ziek

Kinderen worden regelmatig ziek, zeker als ze klein zijn. En meestal op een dag dat het je helemaal niet uitkomt. Uitgerekend die dag heb je een cursus van je werk of is er een belangrijke vergadering die je niet mag missen. Maar als ze klein zijn, heb je geen keus: je blijft thuis. Lees meer.

Ode aan mijn nichtje!

Het moment dat ik haar voor het eerst zag, staat me nog heel helder voor ogen. Het was op een zondag in maart, aan het begin van de avond. Zo rond een uur of zes. Uiteraard had ik die dag al meerdere malen contact gehad met mijn broer, die regelmatig even belde om te laten weten hoe de bevalling vorderde. En toen ze eenmaal was geboren, wilde ik haar direct zien. Lees meer.

Vergeten

“Vergeten”, je hebt het vast al veel te vaak uit de mond van je kind(eren) gehoord. Bij mij thuis is het niet anders. Om gek van te worden soms. En dan heb ik het niet over broodtrommels en gymkleren die per ongeluk thuis zijn blijven liggen, want daar hebben ze zelf het meeste last van. Lees meer.

Zen!

Ben ik nu de enige die zich altijd zo ontzettend druk maakt, vraag ik me weleens af…. Waar ik vroeger de instelling had dat ik altijd nog op de plaats van bestemming een nieuwe onderbroek zou kunnen kopen wanneer dat nodig mocht zijn, schaf ik nu ik moeder ben, alles (ALLES) van tevoren aan. Lees meer.

Vakantie

Uit onderzoek blijkt dat veel ouders het stiekem erg lekker vinden om zonder kinderen op vakantie te gaan. Ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen. Voordat wij kinderen hadden, gingen we het liefst met het vliegtuig. Vervolgens huurden we een auto en toerden lekker rond. Met drie kinderen is dat een erg dure manier van vakantie vieren, dus nu zijn lange autoritten ons lot. Lees meer.