De Bink League trapt weer af! Een jaar lang gratis voetballen!

28sep

De Bink League trapt weer af! Een jaar lang gratis voetballen!

Het balletje gaat weer rollen... Met ingang van zaterdag 1 oktober start de Bink Voetbal League weer, een samenwerking tussen Bink en sportvereniging HSV Wasmeer. De Bink League is een voorcompetitie die jonge kinderen klaarstoomt voor het ‘echte’ voetbal. 40 Bink-kinderen van onze bso's in Hilversum mogen het eerste jaar gratis meedoen.

In de Bink Voetbal League spelen jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar in onderling verband kleine partijtjes op de velden van HSV Wasmeer. Er wordt op een kleiner grasveld 3:3 tot 5:5 gespeeld met kleinere doeltjes zonder keeper. Elke week wisselen de teams en spelen de kinderen met andere kinderen om zo meer vriendjes en vriendinnetjes te maken. Kennismaken met het spelen van voetbal en spelplezier staan centraal. Aan het eind van het seizoen is iedereen kampioen!

Wethouder Onderwijs & Sport, Karin van Hunnik, opent zaterdag 1 oktober om 12.30 uur de Bink Voetbal League. Daarna starten de onderlinge wedstrijdjes.

De Bink Voetbal League loopt tot juni 2023, er worden 25 tot 30 wedstrijden gespeeld. De wedstrijden zijn op zaterdag, de trainingen op woensdag. Alle trainingen en wedstrijden vinden plaats bij HSV Wasmeer, Harry Banninkstraat 2 in Hilversum. Wasmeer deelt de kinderen naar leeftijd en ervaring in en levert alle trainers en begeleiders.

We wensen alle voetballers in de dop veel plezier!