Bink ondertekent MuziekAkkoord Gooi- & Vechtstreek

17jun

Bink ondertekent MuziekAkkoord Gooi- & Vechtstreek

Gister, 16 juni, hebben we het MuziekAkkoord ondertekend! Dit MuziekAkkoord gaat uit van Méér muziek in de Klas Gooi- & Vechtstreek: een initiatief om muziekonderwijs en muziek als middel in de ontwikkeling van kinderen sterk te stimuleren. Allerlei organisaties in de regio die zich inzetten voor kinderen slaan de handen ineen: schoolbesturen, culturele instellingen, muziekscholen, muziekverenigingen, naschoolse opvang, pabo en conservatorium, ondernemers, gemeente en serviceclubs: iedereen kan zich voor muziekonderwijs inzetten!

Sociaal en pedagogisch belang van muziek

Muziek is namelijk ongelooflijk belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit talloze studies. Het levert veel plezier op en stimuleert de ontwikkeling van kinderen. Muziek maken is iets wat je sámen doet en waar je samen van leert. Door met allerlei vormen van muziek te oefenen leggen kinderen een stevige basis voor empathie, de sociaal-emotionele ontwikkeling, probleemoplossend vermogen en openstaan voor verschillen. 

Bink gebruikt toch al dagelijks muziek?

Als kinderopvangorganisatie geven we natuurlijk al veel langer aandacht aan muziek, zoals muziekworkshops, toffe dansactiviteiten of muziekles op de vestiging. We zingen veel, klappen, maken ritmes. Dit doen we vaak ook tijdens dagelijkse rituelen. Juist die “kleine” vormen van muziek maken zijn belangrijk. Met de ondertekening van dit akkoord laten we nogmaals zien hoe belangrijk wij de aanraking met muziek vinden voor álle kinderen! Daarom gaan we dit de komende jaren nog meer aandacht geven en onderzoeken hoe we scholen kunnen ondersteunen in het muziekonderwijs.