Bink Academie start unieke opleidingsklas voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerkers

10apr

Bink Academie start unieke opleidingsklas voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerkers

Op 25 september 2019 start Bink weer met een nieuwe, eigen mbo 4-opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Een prachtige kans voor mensen uit de regio met passie voor kinderen om zich via een betaalde opleiding te laten (om)scholen. Én daarbij uitzicht op een baan bij een kinderdagverblijf of bso van Bink.

Werken en leren tegelijk

In samenwerking met ROC Midden Nederland start Bink kinderopvang met een gecertificeerde 2,5-jarige BBL-opleiding op mbo 4-niveau. Studenten gaan één avond in de week en één woensdag in de maand naar school en werken daarnaast 14 tot 27 uur op een van de kinderdagverblijven of bso-vestigingen van Bink in Hilversum of Soest. Deze combinatie van werken en leren maakt het ook voor mensen die een inkomen nodig hebben haalbaar om een opleiding te volgen.

Unieke combinatie

Wat deze opleiding verder uniek maakt, is dat studenten niet alleen opgeleid worden tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, maar ook het erkende branchecertificaat ‘Leider Sportieve Recreatie’ kunnen halen. Zeker voor bso-medewerkers biedt dat extra mogelijkheden om werken bij de bso met een andere baan te combineren.

Vraag naar kinderopvang groeit

De vraag naar kinderopvang groeit en daardoor is er in de hele branche een tekort aan goed opgeleid personeel. Een tendens die zich de komende jaren zal doorzetten. Karen Smulders, opleidingscoördinator bij Bink vertelt: “Het wordt steeds lastiger om gekwalificeerde medewerkers te vinden. Daarom zijn we in 2018, in samenwerking met ROC Midden Nederland, gestart met een mbo 4- en mbo 3-opleiding. En nu starten we dus weer met een nieuwe BBL-klas, maar dan met de unieke toevoeging dat je ook een erkend sportcertificaat kunt halen.”

De werving voor deze opleiding is inmiddels begonnen. Ben je geinteresseerd? Bekijk de vacature op werkenbijbink.nl. Of bel voor meer informatie met onze recruiter Lisa Hunt via tel. 035 751 68 21.